Home
   
 
NoTess PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Peter   
donderdag 14 juni 2007

Biografie NoTess

Muziek NoTess
NoTess: Nouschka Hagens en Tessa Prinsen
NoTess: Nouschka Hagens en Tessa Prinsen
NOUSCHKA


Vanaf haar vierde volgde Nouschka pianolessen en deed op dertienjarige leeftijd auditie voor de Havo voor Muziek en Dans. Zij werd aangenomen, maar besloot in plaats daarvan verdere privelessen te nemen. In 1994 deed zij opnieuw auditie, maar dit keer als hoofdvak zang. Ze zong in verschillende bandjes en met één daarvan stond ze in de finale voor Kunstbende, waarmee ze de tweede plaats behaalde. Na haar eindexamen deed Nouschka auditie voor de nieuw gestarte popopleiding aan het Rotterdams Conservatorium. Met een aantal medestudenten vormde zij de band Conspiracy, een eigen werk metalband.

Met deze band nam ze haar eerste demo 'Illusions' op, waardoor ze in verschillende voorprogramma's stonden van o.a. Racoon en God Dethroned. Tijdens de recording van hun tweede album besloten de bandleden uit elkaar te gaan. Naast Conspircay speelde Nouschka in verschillende andere (cover)bands, waar ze gitarist en songwriter Danny ontmoette.

Met Danny en songwriter Nico werkte ze aan een aantal nieuwe songs die ze ten gehore bracht bij het afstuderen van het Conservatorium in 2004.TESSA


Op elfjarige leeftijd begint Tessa met klassieke pianolessen. Vanwege haar brede interesse experimenteert zij met verschillende instrumenten. Op de middelbare school speelde zij in verschillende bands, zoals Oxygen, waarmee zij in het voorprogramma stond voor o.a. Krezip. Hierna schreef Tessa verschillende eigen nummers voor haar band Audiction, waarmee zij regelmatig optrad.

Op het Rotterdams Conservatorium begon zij de studie Docent Muziek. Dit kwam goed overeen met haar brede interesse, want ze leerde vershillende instrumenten te bespelen, zoals piano, gitaar en drums. Met haar mede studenten maakte ze een eigen musical waar Tessa een hoofdrol in speelde. De musical was te zien in het Bibliotheek Theater in Rotterdam. Tessa is in 2005 afgestudeerd. NOTESS


Vlak voor de zomer van 2006 wilde Tessa graag haar zangtechniek verder verbeteren. Zij kwam vervolgens bij Nouschka terecht. Hoewel ze beiden op het Rotterdams Conservatorium hebben gezeten en niet zo gek lang na elkaar waren afgestudeerd, hadden zij elkaar nog nooit ontmoet. Maar na een paar afspraken bleek het op persoonlijk en muzikaal vlak goed te kliken en besloten ze in Parijs een try out te doen.

De reacties in Parijs waren lovend. Teruggekomen besloten ze daarom ieders eigen composities gezamenlijk op te gaan nemen in eigen beheer. Tussen studio opnames en de kleinschalige opnames die NoTess maakte, zit een groot verschil. Een advertentie in De Telegraaf, waarin een Talentenjacht werd aangekondigd, met als hoofdprijs een professionele opname in de studio bij Fluitsma en van Tijn, bracht de mogelijkheid van professionalisering een stap dichterbij.

Muziek


Break Up Or Stay

(Tessa Prinsen / Nouschka Hagens)

 


I'll Try

(Tessa Prinsen)

 


Don't Count On It

(Nouschka Hagens / Nico Hagens)

 


Face The Fact

(Tessa Prinsen)

 


Around The World

(Nouschka Hagens / Nico Hagens)

 


Never Done Before

(Tessa Prinsen)

Laatst geupdate op ( vrijdag 15 juni 2007 )
 
< Vorige   Volgende >
 
 
Zoeken
 
 
 
Nieuws archief
 
 
 
Eigen e-mail adres in Etten-Leur

 

(advertentie)

 

Een eigen e-mail adres in de vorm van <uw_naam>@etten-leur.ws ?

Dat kan nu voor maar slechts EURO 15,- per jaar (= Euro 1,25 per maand) heeft u een eigen e-mail adres in Etten-Leur !!!

Wilt u ook uw eigen straat een plaatsje geven op de site, dan kan dit ook. Voor vanaf maar slechts EURO 45,- per jaar (= Euro 3,75 per maand) heeft u de gelegenheid om de wereld te laten zien waar u woont en wat er in uw straat te beleven valt.

Meer info? Stuur een e-mail naar info@etten-leur.ws  en u krijgt z.s.m. bericht.

 

Polls
Ik vond het concert van 4THEMAX....
 
De deelnemers van 4THEMAX moeten als groep doorgaan
 
 
 
4THEMAX is powered by:

 

 

 multicareIXP Fotostudio Brabraa 

  

 
Design by Peter Mul © 2007