Home
   
 
Twarres akoestisch optreden op 5 oktober PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Peter   
vrijdag 31 augustus 2007

Twarres: Mirjam Timmer en Auke Busman

 

Op 5 oktober zal Twarres, o.a. bekend van de nummer 1 hit 'Wer bisto' (<= link naar YouTube) een akoestisch optreden verzorgen bij het concert van 4THEMAX in De Nobelaer.  Met recht een grote eer.

Twarres behaalde in 2000 als eerste Nederlandse band ooit een nummer 1 hit in zowel Nederland als België met een Friestalig nummer, Wêr Bisto. Van de twee daaropvolgende studioalbums zijn meer dan 300.000 exemplaren verkocht en reikten 4 singles tot de top 20 van de verschillende hitlijsten, waarvan 3 met een top 10 notering.  


 


Ondanks al het succes van Twarres, of juist dankzij het succes blijken de ambities van Mirjam en Johan op verschillende vlakken te liggen. Eind 2003 gaan Mirjam en Johan in goed overleg uit elkaar.

Mirjam heeft onder de artiestennaam MIR een aantal solo-releases gehad. Ook heeft ze samengewerkt met Jim Kerr van de Simple Minds. Begin dit jaar hebben Mirjam en Johan elkaar weer getroffen. De Twarres 'klik' kwam weer terug en werd er besloten om de Twarres-trein weer in gang te zetten. In mei werd er een concert gepland in De Bidler in het Friese Wergea, de thuisbasis van Twarres. Door gezondheidsklachten van Johan van der Veen werd dit concert echter uitgesteld. Vanwege deze gezondheidsredenen heeft Johan kort geleden aangegeven definitief niet langer met Twarres op het podium te kunnen staan en zich daarom terug te trekken. Na een weloverwogen periode van zoeken naar de juiste vervanger, werd deze uiteindelijk binnen de eigen omgeving gevonden in de persoon van Auke Busman.

Mirjam: “De ‘klik’ tussen mij en Auke is er absoluut ook, net als met Johan. Met Auke volgt er zeker een energievolle en creatieve impuls.” Auke is het daar mee eens: “Wij kennen elkaar al jaren vanuit de Friese muziekscène. Dat we samen muziek maken voelt voor mij heel natuurlijk.”

In het najaar zal Twarres beginnen aan een theatertour, maar voordien zijn ze dus te gast bij 4THEMAX !

Voor meer info over Twarres, kijk op www.twarres.nl
 

 

 

Laatst geupdate op ( dinsdag 18 september 2007 )
 
< Vorige   Volgende >
 
 
Zoeken
 
 
 
Nieuws archief
 
 
 
Eigen e-mail adres in Etten-Leur

 

(advertentie)

 

Een eigen e-mail adres in de vorm van <uw_naam>@etten-leur.ws ?

Dat kan nu voor maar slechts EURO 15,- per jaar (= Euro 1,25 per maand) heeft u een eigen e-mail adres in Etten-Leur !!!

Wilt u ook uw eigen straat een plaatsje geven op de site, dan kan dit ook. Voor vanaf maar slechts EURO 45,- per jaar (= Euro 3,75 per maand) heeft u de gelegenheid om de wereld te laten zien waar u woont en wat er in uw straat te beleven valt.

Meer info? Stuur een e-mail naar info@etten-leur.ws  en u krijgt z.s.m. bericht.

 

Polls
Ik vond het concert van 4THEMAX....
 
De deelnemers van 4THEMAX moeten als groep doorgaan
 
 
 
4THEMAX is powered by:

 

 

 multicareIXP Fotostudio Brabraa 

  

 
Design by Peter Mul © 2007