Home
   
 
Artikel De Bode 10-10-2007 PDF Afdrukken E-mail

Professioneel optreden van 4THEMAX

 

Na een jaar van hard werken een spetterend resultaat4THEMAX tijdens het optreden op 5 oktober 2007 in de evenementenhal van De NobelaerETTEN-LEUR - Afgelopen vrijdag, 5 oktober, was het dan zo ver. De acht leden van 4THEMAX konden nu eindelijk, na een jaar lang hard te hebben gewerkt aan zang, uitspraak, choreografie en performance, in De Nobelaer in Etten-Leur aan de buitenwereld laten zien wat het betekent om voor het maximale te gaan. Ze gaven na het voorprogramma met NoTess en Nuts een professionele show weg en lieten het bijna 300-koppige publiek versteld staan van hun optreden.


Door Annelies de Pijper

De groep Twarres, die ook in het voorprogramma van 4THEMAX was gepland, moest wegens gezondheidsredenen afzeggen. Voor sommige mensen die ook mede vanwege het optreden van dit duo een kaartje hadden gekocht was dit uiteraard een teleurstelling, maar 4THEMAX maakte dit met hun optreden ruimschoots goed. Adam, Helma, Inge, Leonie, Mardi, Margreet, Melanie en Melissa zongen elk een solonummer, met de rest van de groep als backing vocals en samen acht groepsnummers.

Ontwikkelen en verdiepen

Mede door de arrangementen van Martin Cornelissen, Gert-Jan Hereijgers, Rogier de Pijper, Rudy Pijfers en Dirk Kokx, gaf 4THEMAX nummers ten gehore van onder andere Seal, Anastacia, Natasha Bedingfield en Melissa Etheridge.

De groep startte vorig jaar met zestien mensen aan het project dat door Peter Mul was opgezet, met de bedoeling om mensen met ambitie en talent de mogelijkheid te geven door middel van workshops hun talenten verder te ontwikkelen en te verdiepen.

Acht talentvolle mensen bleven over en lieten zich van hun beste kant zien en horen. Zangcoach Dieneke Bicknese de Rhoter en choreografe Karin Faas waren dan ook apetrots op wat de leden van 4THEMAX tijdens dit optreden neerzetten.

Weeskinderen

Het geheel werd gepresenteerd door de bekende regionale radio- en televisiepresentator Bagiyo van de Leemputte en in de pauze werd door schrijver, journalist en hoofdredacteur van het Straatmagazine, Sander de Kramer, aandacht gevraagd voor de Sunday Foundation die zich het lot aantrekt voor de 'diamantkinderen' van Sierra Leone: weeskinderen die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat moeten werken als diamantzoekers voor een paar centen om te overleven. Een deel van de prijs van de toegangskaartjes van 4THEMAX werd ook aan deze stichting geschonken.

Zenuwen

De zangers van 4THEMAX waren na afloop zeer tevreden. Inge: "Ik was vooraf bloednerveus, maar na een paar nummers werden de zenuwen al minder. Het valt ook niet mee om te zingen en tegelijkertijd te moeten dansen. Heel even ging ik in de fout, maar zoals we hebben geleerd ving ik dat goed op door gewoon door te gaan." Ook Adam van Dongen, de enige man in het gezelschap, vertelde last van de spanning te hebben gehad. Maar door het enthousiasme van het publiek en de gedrevenheid van de groep viel deze spanning al gauw van hem af.

Op het einde van het optreden werden Peter Mul, Karin Faas en Dieneke Bicknese-de Rhoter ook op het podium gevraagd en ontvingen zij uit naam van de groep als dank een fles champagne.

Ook de band die hen heeft ondersteund werd niet vergeten en kregen van 4THEMAX een groot compliment omdat zij slechts in vier weken tijd de zestien nummers hebben ingestudeerd.

Evalueren

Of het optreden van vrijdag nog een staartje krijgt en de leden van 4THEMAX als groep nog meer zullen optreden, weet Peter Mul nog niet. "Wij moeten eerst alles nog evalueren. Kijken wat de reacties zullen zijn van zowel het publiek als van de leden zelf", laat hij weten. "Mocht er nog een keer een dergelijk project worden opgestart dan hebben wij wel veel geleerd. We weten nu waar de verschillende knelpunten liggen en kunnen daar op inspringen. Maar de vraag hoe, of, wat en wanneer, daar moet ik het antwoord op schuldig blijven."

 
< Vorige   Volgende >
 
 
Zoeken
 
 
 
Nieuws archief
 
 
 
Eigen e-mail adres in Etten-Leur

 

(advertentie)

 

Een eigen e-mail adres in de vorm van <uw_naam>@etten-leur.ws ?

Dat kan nu voor maar slechts EURO 15,- per jaar (= Euro 1,25 per maand) heeft u een eigen e-mail adres in Etten-Leur !!!

Wilt u ook uw eigen straat een plaatsje geven op de site, dan kan dit ook. Voor vanaf maar slechts EURO 45,- per jaar (= Euro 3,75 per maand) heeft u de gelegenheid om de wereld te laten zien waar u woont en wat er in uw straat te beleven valt.

Meer info? Stuur een e-mail naar info@etten-leur.ws  en u krijgt z.s.m. bericht.

 

Polls
Ik vond het concert van 4THEMAX....
 
De deelnemers van 4THEMAX moeten als groep doorgaan
 
 
 
4THEMAX is powered by:

 

 

 multicareIXP Fotostudio Brabraa 

  

 
Design by Peter Mul © 2007