Home
   
 
Project 2007 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Peter   
zondag 25 februari 2007

4THEMAX, PROJECT 2007


Doel
4THEMAX heeft als doel om, in het tijdsbestek van een jaar, jonge mensen in de leeftijdscategorie van circa 19 - 29 jaar een grote stap voorwaarts te laten zetten in hun ontwikkeling als zanger / zangeres en performer. Het is een ambitieus project voor ambitieuse mensen die ècht iets met hun talenten willen bereiken, hetzij solo, in een band, zanggroep, of koor. Het project is primair gericht op de regio West-Brabant.

Men wordt op een zeer intensieve wijze professioneel begeleid op het gebied van stem, choreografie en performance met als doel om op 5 oktober 2007 een uitvoering, in de vorm van een concert, te geven in de evenementenhal van De Nobelaer te Etten-Leur (West Brabant).

Een unieke gelegenheid om zich in korte tijd veel eigen te maken. Er is bewust gekozen voor de projectvorm: een duidelijke structuur met een einddoel.

Muziekstijl
Popmuziek, up tempo maar ook ballads uit de jaren '90 - begin 2000, voornamelijk Engelstalig maar ook Nederlandstalig. Een groot deel van de meest drie-stemmige arrangementen wordt speciaal geschreven door bij voorkeur lokale arrangeurs.

Organisatie
De organisatie is in handen van Peter Mul. Peter zit organiseren in het bloed. Bij Popkoor EL-Pio heeft hij de algemene coördinatie en de licht- en geluidstechniek van de show van 2004 in handen gehad. Ook heeft hij voor de stichting Colombine van Herman van Veen een show georganiseerd. Dit is later door de NCRV overgenomen. Beroepsmatig is hij ondernemer, zijnde de mede-eigenaar van Multicare Lighting CV

Promotie
Via de media zal er ruimschoots aandacht besteed worden aan dit project. Op de internetsite van 4THEMAX zijn de verrichtingen van de deelnemers te volgen via de reactie pagina.

Vocale begeleiding, stemhygiëne en stemvorming

De zangers en zangeressen worden begeleid door de regionaal bekende (koor)dirigent en stemdeskundige Dieneke Bicknese-de Rhoter. Dieneke heeft een ruime ervaring op het gebied van dirigeren en repeteren. Dusdanig dat al menig zanger en zangeres geïnspireerd is tot het leveren van uitmuntende prestaties. Op individuele basis geeft ze zanglessen, waar stemhygiëne en stemvorming een integraal onderdeel van uitmaken. Als dirigent is ze momenteel werkzaam voor het Etten-Leurs mannenkoor en voor zanggroep Die Goue Gale.

Choreografie
De choreografische begeleiding is in handen van Karin Faas. Karin heeft zich de afgelopen 4 jaar actief ingezet als regielid choreografie bij Popkoor EL-Pio uit Etten-Leur. Karin is een gedreven dame die met respect voor de persoon het maximale uit het menselijke kunnen wil en kan halen.

Workshops
Zingen is niet alleen maar klanken voortbrengen. Daarom wordt er door middel van workshops extra aandacht besteed aan deelgebieden, zoals uitspraak en expressie. Contact is er gelegd met Buffi Duberman en Margriet Eshuijs. Buffi is naar haar eigen zeggen op een missie 'om de manier te veranderen waarop mensen over de engelse taal denken en op een leuke en gave manier een bijdrage te leveren aan hun zelfvertrouwen'. Haar persoonlijkheid is overweldigend. Zij is al een steun en toeverlaat (geweest) voor Jim, Jamai, Krezip, Di-rect en Twarres en nu dus ook voor 4THEMAX. Margriet Eshuijs, voormalig lead zangeres van de groep 'Lucifer' waar onder andere ook Henny Huisman in zat, is vooral bekend van het nummer 'House for sale'. Momenteel tourt ze rond met haar band, waar onder andere ook Maarten Peeters en Co Vergou (uit Hoeven) inzitten. Daarnaast geeft zij ook masterclasses, zo ook aan de deelnemers van 4THEMAX.

Return-on-investment
Elke deelnemer wordt geacht zich individueel te laten sponsoren. Naast de financiële injectie is sponsoring ook de uitgelezen mogelijkheid om de betrokkenheid te verhogen en de prestatiedrang als individu op te voeren. Sponsors mogen vrienden, familieleden maar ook bedrijven zijn. Geïnvesteerde tijd door anderen (doordat bijvoorbeeld een ouder van een deelnemer extra op de kinderen gaat passen) wordt ook aangemerkt als sponsoring. Op de internetsite van 4THEMAX wordt er per deelnemer aangegeven wie zijn / haar sponsor(s) is / zijn.

Audities
Kwaliteit is het uitgangspunt. Kúnnen zingen moet in het bloed zitten. Daarom hebben alle deelnemers ook moeten auditeren. Bij de auditie werd er getoetst op muzikaliteit, uitspraak, expressie en samenklank.

De vierkoppige jury bestond uit: Dieneke Bicknese-de Rhoter, Buffi Duberman, Karin Faas en Peter Mul.

Projectsponsors
Natuurlijk kan ook dit project niet zonder sponsors. Bewust is er voor gekozen om geen subsidie aan te vragen. Het project is geen gemeenschapsproject maar heeft als doel om het individu te begeleiden naar een hoger niveau. Het is een ondernemend project, dat dan ook door ondernemende mensen (de deelnemers en de sponsors) gedragen zal moeten worden. 

Laatst geupdate op ( maandag 07 mei 2007 )
 
 
 
Zoeken
 
 
 
Nieuws archief
 
 
 
Eigen e-mail adres in Etten-Leur

 

(advertentie)

 

Een eigen e-mail adres in de vorm van <uw_naam>@etten-leur.ws ?

Dat kan nu voor maar slechts EURO 15,- per jaar (= Euro 1,25 per maand) heeft u een eigen e-mail adres in Etten-Leur !!!

Wilt u ook uw eigen straat een plaatsje geven op de site, dan kan dit ook. Voor vanaf maar slechts EURO 45,- per jaar (= Euro 3,75 per maand) heeft u de gelegenheid om de wereld te laten zien waar u woont en wat er in uw straat te beleven valt.

Meer info? Stuur een e-mail naar info@etten-leur.ws  en u krijgt z.s.m. bericht.

 

Polls
Ik vond het concert van 4THEMAX....
 
De deelnemers van 4THEMAX moeten als groep doorgaan
 
 
 
4THEMAX is powered by:

 

 

 multicareIXP Fotostudio Brabraa 

  

 
Design by Peter Mul © 2007