Home
   
 
Geslaagd concert Margriet Eshuijs PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Peter   
vrijdag 24 november 2006

Op 22 november was 4THEMAX aanwezig bij het concert van Margriet Eshuijs in het 'Theater aan de Parade' te Den Bosch. Het concert vond plaats in een volgeboekte Pleinzaal.

Voorafgaand aan het concert is 4THEMAX in de gelegenheid gesteld om Margriet Eshuijs persoonlijk te ontmoeten. Na een kennismaking is er gezamenlijk ingezongen, waarbij de diverse zangtechnieken de revue zijn gepasseerd. Ook heeft ze aandacht besteed aan de wijze van podiumversterking, door een toelichting te geven bij de aandachtspunten die specifiek golden voor de Pleinzaal. Ook heeft ze een toelichting gegeven op het type microfoons dat in de handel is en ook met name heeft ze aangegeven wat de valkuilen zijn voor de podium versterking d.m.v. monitors.

Instrumenten en de stem hebben overlappende frequentiebereiken. Als de lage tonen van de instrumenten te veel versterkt worden, dan krijgt de zanger(es) een te verzadigd geluid te horen omdat zijn/haar stem dan niet goed onderscheidend genoeg te horen is via de monitors. Echter zijn deze lage tonen wel nodig, dus helemaal wegdraaien kun je ze niet. Het type microfoon is met name ook voor de professionele geluidstechnicus van belang omdat hij bv. bij de veel gebruikte SM58 precies weet wat de karakteristieken zijn van deze microfoon. Bij andere, onbekendere microfoons is het vaker aftasten voor de geluidstechnicus wat de microfoon 'doet' op het podium en met de stem.

Door de open houding van Margriet Eshuijs was er al snel ook een ontspannen sfeer. Na afloop van het concert heeft ze nog zeker een half uur de tijd genomen om vragen van de deelnemers en van de meegereisde verslaggeefster van De Bode te beantwoorden. Ook zijn er door onze fotografe Barbara Verhagen foto's genomen, waarvan er enkele binnenkort op deze site zullen verschijnen.

Al met al kon de middag en avond als zeer geslaagd worden bestempeld. De muzikaliteit, de ervarenheid en ook de 'down to earth' instelling van Margriet Eshuijs zijn voor de deelnemers zeker een aanvulling op hun ambities. Volgend jaar zullen de wegen van 4THEMAX en Margriet Eshuijs elkaar weer kruisen als zij een masterclass zal geven voor de deelnemers.

Laatst geupdate op ( donderdag 03 mei 2007 )
 
< Vorige   Volgende >
 
 
Zoeken
 
 
 
Nieuws archief
 
 
 
Eigen e-mail adres in Etten-Leur

 

(advertentie)

 

Een eigen e-mail adres in de vorm van <uw_naam>@etten-leur.ws ?

Dat kan nu voor maar slechts EURO 15,- per jaar (= Euro 1,25 per maand) heeft u een eigen e-mail adres in Etten-Leur !!!

Wilt u ook uw eigen straat een plaatsje geven op de site, dan kan dit ook. Voor vanaf maar slechts EURO 45,- per jaar (= Euro 3,75 per maand) heeft u de gelegenheid om de wereld te laten zien waar u woont en wat er in uw straat te beleven valt.

Meer info? Stuur een e-mail naar info@etten-leur.ws  en u krijgt z.s.m. bericht.

 

Polls
Ik vond het concert van 4THEMAX....
 
De deelnemers van 4THEMAX moeten als groep doorgaan
 
 
 
4THEMAX is powered by:

 

 

 multicareIXP Fotostudio Brabraa 

  

 
Design by Peter Mul © 2007