Home
   
 
Het team PDF Afdrukken E-mail

ARTISTIEK LEIDER / ORGANISATOR


Peter Mul

Peter Mul, artistiek leider en organisator

Mijn naam is Peter Mul en ik ben de artistiek leider / organisator van 4THEMAX.

Van jongs af aan wist ik het al: Ik wil later als ik groot ben iets voor mezelf gaan beginnen. Deels was dit al ingegeven door het feit dat ik een zichtbare handicap heb en al van jongs af aan heb moeten leren omgaan hiermee en heb kunnen zien hoe mensen op uiterlijk reageren. Maar aan de andere kant ben ik altijd al een bezig baasje geweest.

Muziek is altijd al een deel van mijn leven geweest. Als ukkie van 4 jaar werd ik al door mijn opa getrakteerd op klassieke muziek. Mijn ouders hebben een café-restaurant gehad waar wij als gezin boven woonden. Ik heb heel wat uren aan de grond gekluisterd gelegen om te luisteren naar de muziek die beneden gespeeld werd.

Organiseren zit mij in het bloed. In mijn eindexamenjaar VWO heb ik een show uit het niets uit de grond gestampt voor de stichting Colombine van Herman van Veen. Het door mij ontwikkelde concept is later overgenomen door de NCRV.

Op mijn 19e ben ik manager van een band geworden die lokaal erg populair was. We hebben in die tijd heel wat uren zitten filosoferen over nummerkeuze, volgorde van spelen en uitvoering. Mijn bakermat voor 4THEMAX.

Op mijn 23e ben ik mede-eigenaar geworden van Multicare Lighting CV. Ook dit bedrijf heb ik opgebouwd van een ruimte van 6 m2 tot nu momenteel 1700 m2. Een groot voordeel van een bedrijf opbouwen is, dat je de kneepjes van het vak leert op je snufferd gaat en je leert je daardoor niet van de wijs te laten brengen. Momenteel neem ik, naast de dagelijkse leiding, de marketing voor mijn rekening.

Bij Popkoor EL Pio heb ik, naast dat ik ook zong (tenor), bij de show voor 2004 de algemene coördinatie en het licht- en geluidsplan onder mijn hoede gehad. Momenteel zing ik bij zanggroep Die Goue Gale. Deze zanggroep, die bestaat uit 10 man, zingt oud-nederlandse, oud-franse en oud-spaanse en latijnse nummers uit de periode 1200 - 1500 na Chr.. Ons publiek staat als het ware recht voor je neus en hoort dan ook elke 'schoonheids'fout die je zingt. Een ideale training om foutloos te zingen!

4THEMAX is voor mij de logische stap naar het overbrengen van mijn ambitiedrang op anderen. Als je ambities hebt, kun je twee dingen doen: Blijven mijmeren, of handen en voeten geven aan je ambities en je niet van de kaart laten brengen door mensen die zeggen: ‘Zou je dat nu wel doen’ Met 4THEMAX geef ik die mensen een kans die echt voor hun ambitie uit durven komen en er tijd en geld voor over hebben om hun droom waar te maken.

GO 4THEMAX !!!!

 

 

ZANGCOACH


Dieneke Bicknese-de Rhoter 


Dieneke Bicknese-de Rhoter (bron: BN/DeStem): zangcoach

Mijn Naam is Dieneke Bicknese de Rhoter en zangcoach van 4THEMAX.

In mijn jeugd heb ik al veel met muziek te maken gehad. Ik kreeg pianoles en mijn ouders waren zeer fanatieke zangers bij verscheidene koren. Zelf heb ik een aantal jaren gezongen bij koren in Nijmegen en Breda.

In 1993 heb ik mijn diploma voor koordirigent behaald bij de Meerjarige Dirigenten Opleiding van de UNISONO. Ik heb al vele koren gedirigeerd (van jong tot oud, van klassiek tot smartlap) en sta op dit moment voor het Etten-Leurs Mannenkoor.

Mijn interesse voor de stem is zeer groot en ik heb d.m.v. verscheidene cursussen een groot inzicht gekregen in de anatomie en een goed gebruik van de (zang)stem. Deze cursussen heb ik gevolgd bij de CVA in Tilburg en in 2004, 2005 en 2006 aan de Universiteit van Nijmegen.

Ik heb o.a. gewerkt in een project met Margriet Eshuijs (Night of Harmony in Kaatsheuvel) en ben aktief geweest bij Popkoor EL Pio en bij Dancerent van Dansschool Goetjaer  als zanginstructrice. Ook ben ik jurylid geweest bij de voorrondes van Kinderen voor kinderen en bij het KBO-concours.

Ik wil op een degelijke en verantwoorde wijze stemvorming en stemhygiëne geven, aan een breed publiek, omdat ik vind dat je maar één stem hebt en dat je daar zuinig op moet zijn.

De stem is het mooiste instrument en ze moet met zorg behandeld worden. De stem is een diva, en aan onze emoties gebonden.

Muziek is een groot deel van mijn leven. Mooie verantwoorde zang is het mooiste dat er is.

Ik zal er voor zorgen dat 4THEMAX qua stemmen een streling voor de oren zal zijn.

 

CHOREOGRAFIE


Karin Faas 


Karin Faas: choreografe

Ik ben Karin Faas en ben degene die bij 4THEMAX de choreografie doet.

Beroepsmatig ben ik medisch analiste, een vrij ‘gesloten’ beroep. Een beroep waarin je helemaal niks met muziek te maken hebt. Daarentegen heb ik altijd de ‘openheid’ van de muziek opgezocht.

Van dansen en muziek heb ik altijd al gehouden. De radio kon mij als peuter niet hard genoeg aanstaan, zodat ik lekker voor de ruit van de deur kon gaan staan dansen. Later, op mijn kamertje, heb ik, al dansend, flink wat tijd doorgebracht. Abba, BoneyM, Bananarama, Michael Jackson, noem het maar op. En nog later kon er geen uitgaansavond voorbij gaan, of ik had op de dansvloer gestaan.

Ik ging op jazzballet, daar kon ik mezelf wel in kwijt. Heerlijk! Ook heb ik 16 jaar fanatiek aan stijldansen gedaan. Sinds een aantal jaren speel ik saxofoon.

Kortom, dansen en muziek zijn altijd in m’n leven geweest.

Pas toen ik in 2001 bij popkoor EL Pio uit Etten-Leur ging zingen, zag ik het effect van bewegingstaal. Een voorstelling boeiender maken door te werken met mooie posities. Emoties versterken met je eigen lijf. Da’s geweldig! Vanaf de tweede helft van 2002 heb ik bij EL Pio de kans gekregen om in de regiegroep mee te werken en heb ik, naast gewoon lekker meezingen, bij twee theatershows (2004 en 2006) mijn bijdrage geleverd op het gebied van choreografie.

Het werken met een positieve groep mensen geeft me veel voldoening. Door gebruik te maken van het podium en van die onuitputtelijke bron van mogelijkheden die je lichaam (ook onbewust) biedt, is het zoveel mooier en krachtiger als je aan het publiek kunt laten zien wat je bedoelt. Daar word jij en je publiek alleen maar nog energieker van!

En dat wil ik doorgeven! Energie!

4THEMAX zie ik als een onwijs leuke uitdaging. Een spannend project voor jonge energieke mensen!

 

WORKSHOPS


Buffi Duberman 


Buffi Duberman: coach native speaking English

I am Buffi (yes, it’s my real name) Duberman, a New Yorker who has spent more than half her life coaching non-native English speakers in the use of their English.

Over the last decade, I have built up my own company, creative communication consultants, (www.creacoco.com) where all the major players in the music, radio, tv and film industry from Holland and Belgium turn to when they need something done in English – whether it be lyric screening, pronunciation coaching, media and interview training, translations, or dialogue coaching.

I am the founder of the English department at the internationally recognized Rockacademy in Tilburg, the Netherlands, and am a consulant and coach for Endemol, Mojo Concerts, and the TV programmes Idols and Starmaker, among others. I am the personal English coach to many award-winning bands and artists in the Benelux area.

 

ARRANGEURS


Martin Cornelissen

Martin Cornelissen: arrangeur

Ik componeer toegankelijk eigentijds klassiek werk (voor o.a. piano, accordeon, beiaard, koor, harmonie-orkest, blaas-ensembles, slagwerk en kamermuziekensembles) en vooral theatermuziek, waarbij het referentiekader niet alleen bij 'de klassieken' ligt, maar evenzeer in de jazz , popmuziek en wereld-muziek. De laatste jaren hebben mijn activiteiten zich steeds verder toegespitst op vocale muziek. Ik heb zelf jaren in Koor Odyssee Breda gezongen. Na een aantal jaren als inval- en interim-dirigent bij diverse koren (zowel klassiek als lichte muziek) te hebben gewerkt, ben ik tegenwoordig vast als dirigent verbonden aan Popkoor BSUR Breda, Upstairs en The MusiCompany.

Gert-Jan Hereijgers

Gert-Jan Hereijgers: arrangeur


Dirk Kokx

Dirk Kokx: arrangeur

Het realiseren van bijzondere muziek-projecten is sinds jaar en dag mijn grote passie, en muziek in combinatie met andere podiumkunsten heeft daarbij een speciaal plaatsje in mijn hart. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ik als koordirigent met name popkoren en muziektheater-gezelschappen onder mijn hoede heb genomen.

Verder heb ik het geluk gehad (en nog steeds) om mijn talenten als componist / arrangeur en muziekproducer ten dienste te kunnen stellen aan een groot aantal uitstekende orkesten, koren en solisten in binnen en buitenland.


Rudy Pijfers

Rudy Pijfers: arrangeur


Rogier de Pijper

Rogier de Pijper: arrangeur

Mijn naam is Rogier de Pijper. Sinds kort schrijf ik arrangementen voor 4THEMAX.

Al op jonge leeftijd ben ik begonnen met het volgen van muzieklessen. Eerst heb ik een flink aantal jaren blokfluitlessen en pianolessen gevolgd. Maar mijn hart lag toch bij de dwarsfluit. Mijn eerste lessen kreeg ik van Berdien Stenberg en Wieke Karsten.

Op 16 jarige leeftijd ben ik docent muziek gaan studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Hier ben ik in 2004 afgestudeerd. Al tijdens deze studie ben ik hoofdvak dwarsfluit gaan studeren bij Thies Roorda en Rien de Reede aan het conservatorium van Den Haag. In 2006 ben ik daar afgestudeerd.

Ik ben altijd al erg actief geweest op verschillende vlakken. Ik heb veel koren begeleid op zowel piano als dwarsfluit en ik heb in verschillende orkesten gespeeld, waaronder het Nederlands Fluitorkest.

Momenteel werk ik als muziekdocent op het Marklandcollege in Oudenbosch. Daarnaast dirigeer ik een aantal koren en geef ik fluitlessen en workshops. Sinds augustus 2006 vorm ik samen met pianiste Marie-Louise Schwab en de Tsjechische cellist Tomas Nyvlt een trio. We geven regelmatig concerten. Momenteel zijn we druk bezig met het uitbreiden van het repertoire.

Mocht je meer over mij willen weten neem dan ook eens een kijkje op mijn eigen website www.rogierdepijper.nl

 
 
 
Zoeken
 
 
 
Nieuws archief
 
 
 
Eigen e-mail adres in Etten-Leur

 

(advertentie)

 

Een eigen e-mail adres in de vorm van <uw_naam>@etten-leur.ws ?

Dat kan nu voor maar slechts EURO 15,- per jaar (= Euro 1,25 per maand) heeft u een eigen e-mail adres in Etten-Leur !!!

Wilt u ook uw eigen straat een plaatsje geven op de site, dan kan dit ook. Voor vanaf maar slechts EURO 45,- per jaar (= Euro 3,75 per maand) heeft u de gelegenheid om de wereld te laten zien waar u woont en wat er in uw straat te beleven valt.

Meer info? Stuur een e-mail naar info@etten-leur.ws  en u krijgt z.s.m. bericht.

 

Polls
Ik vond het concert van 4THEMAX....
 
De deelnemers van 4THEMAX moeten als groep doorgaan
 
 
 
4THEMAX is powered by:

 

 

 multicareIXP Fotostudio Brabraa 

  

 
Design by Peter Mul © 2007